Dantų gydymas sedacijoje: būdas be baimės susigrąžinti prarastus dantis?

odontologijaŠiandien dantų implantacija gali būti atliekama daugeliui pacientų. Tai optimalus, kokybiškas ir ilgaamžis šypsenos atkūrimo būdas.Tačiau kai kurie pacientai turi įvairių baimių ir atidėlioja vizitus pas odontologą, o dantys lieka negydyti. Pažangių technologijų dėka odontologai gali pasiūlyti dantų gydymą sedacijoje. Palanku yra tai, kad atliktų procedūrų pacientai neatsimena visiškai arba tik iš dalies, todėl tai gali užkirsti kelią ateities baimėms. Šiame straipsnyje, Šv. Kristoforo odontologijos klinikos specialistai pristatys jums, kodėl dantų gydymas sedacijoje yra puikus sprendimo būdas siekiant kokybiško ir malonaus dantų atkūrimo. Kviečiame skaityti toliau!

Apie sedaciją

Sedacija – medikamentais sukeltas sąmonės slopinimas, pasireiškiantis mieguista būsena arba miegu, iš kurio pacientą galima lengvai pažadinti. Dantų gydymas sedacijoje padeda atsipalaiduoti, išvengti streso, skausmo, ar diskomforto. Jis gali būti taikomas įvairiais atvejais:

  • Esant didelėms ir nekontroliuojamoms baimėms, kurios stabdo pacientą nuo dantų gydymo
  • Kai reikalingas ilgas ir sudėtingas chirurginis dantų gydymas
  • Kai sunku išsėdėti kėdėje ilgos procedūros metu

Sedacijos tipai

Pacientams gali būti taikoma dviejų rūšių sedacija:

  1. Peroralinė. Ji yra negili - pacientas tampa vangus, mieguistas. Pacientai, pasirinkę peroralinę sedaciją, išgeria tabletę arba numatytą dozę sirupo, o praėjus 20 minučių gali būti pradedamos numatytos odontologinės procedūros.
  2. Intraveninė. Gydytojas anesteziologas-reanimatologas suleidžia numatytą medikamentų dozę į veną, o pacientui užmigus pradedamos odontologinės procedūros. Jei pasirenkama intraveninė sedacija, pacientai visiškai neprisimena atliktų procedūrų, todėl ji yra laikoma efektyvesne.

Kodėl verta rinktis dantų implantaciją sedacijoje?

Dantų implantavimas yra viena iš optimaliausių galimybių, norint atkurti trūkstamą vieną ar kelis dantis. Pacientai dažnai klausia, ar atliekant implantaciją yra taikomas nuskausminimas arba sedacija. Galime didžiuotis, kad mūsų klinikoje dantų implantavimas atliekamas su mažiau skausmo. Rūpinamės, kad pacientai ateitų be baimės, ir kėdėje jaustųsi komfortiškai. Dantų gydymas sedacijoje padės jums pamiršti stresą ir nemalonius pojūčius viso vizito metu.

Dantų implantų privalumai

  • Atkuria pilnavertę kramtymo funkciją. Kadangi implantai yra tvirtinami žandikaulio kaule, atkuria tikrų dantų šaknį. Cirkonio keramikos vainikėliai ant implanto tvirtai fiksuoti ir puikiai atkuria kramtymo funkciją.
  • Gali tarnauti daug metų. Tinkamai prižiūrimi dantų implantai gali tarnauti jums visą gyvenimą.
  • Apsaugo nuo kaulų nykimo. Kai nėra danties, žandikaulio kaulas, esantis tuščioje ertmėje pradeda nykti, dėl stimuliacijos trūkumo. Dantų implantacija yra vienintelis dantų atstatymo būdas, kuris užkerta kelią žandikaulio kaulo nykimui.
  • Užtikrina kaimyninių dantų stabilumą. Esant tarpui, šalia esantys dantys praranda tvirtumą ir stabilumą. Jie pradeda slinktis į šonus ir atrodo kreivai, o tai gali paveikti sąkandį. Dantų implantavimas padeda sutvirtinti aplinkinius dantis ir neleidžia jiems išsikreipti. Su dantų implantais turėsite gražią ir sveiką šypseną.

Jeigu netekote šypsenos, neišsigąskite - dantų netekimas ne pasaulio pabaiga. Modernių technologijų ir metodų dėka, dantų gydymas sedacijoje leidžia pacientams pamiršti baimes ir kitus nemalonius pojūčius. Kviečiame atvykti pas mus į konsultaciją ir kartu aptarsime jūsų galimybes.

24-60

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode